تنگه هرمز، کدام استراتژی: بستن یا نبستن
حدود سه هفته است که در پرتو مناقشات بینالمللی در زمینه تحریم اقتصادی ایران، بحث انسداد تنگه هرمز از سوی برخی مقامات جمهوری اسلامی ایران مطرح شده و به یک مسأله داغ بینالمللی در محافل رسانهای و سیاسی جهان تبدیل گردیده است. که این خود نشان از اهمیت استراتژیک تنگه هرمز در سرنوشت جهان دارد.
طرح انسداد تنگه هرمز موضوع جدیدی نیست و در دهه 1360 هـ .ش(1980م) و در دوران جنگ عراق علیه ایران نیز از سوی برخی مقامات جمهوری اسلامی ایران مطرح گردید که حساسیتها و اقدامات بینالمللی و منطقهای را بههمراه داشت. با توجه به اهمیت موضوع در سرنوشت ایران و جهان، نویسنده را بر آن داشت تا نسبت به واکاوی اجمالی موضوع و بیان اثرات هر کدام از دو استراتژی بستن و یا نبستن تنگه هرمز بپردازد.
توضیح این نکته ضروری است که نویسنده این مطلب، اولین پژوهش را در زمینه نقش استراتژیک تنگه هرمز در سال 1369 هـ .ش انجام داده که حاصل آن در کتابی تحت عنوان «خلیجفارس و نقش استراتژیک تنگه هرمز» در سال 1371 از سوی انتشارات سمت، منتشر گردیده است. علاقمندان میتوانند مسائل تنگه هرمز را در فصول مختلف آن بهویژه فصل پایانی کتاب مطالعه بفرمایند.
:: برای دانلود این دیدگاه، می توانید اینجا را کلیک کنید.
بازدید کل: 678 , بازدید امروز: 1
دکتر محمدرضا حافظ نیا متولد۱۳۳۴ در روستای خراشاد شهرستان بیرجند، و استاد پایه 44 گروه جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس است. تخصص ایشان جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک است. وی در سال ۱۳۶۹ به عنوان اولین فارغ التحصیل دوره های دکتری دانشگاه تربیت مدرس موفق به اخذ مدرک دکتری در رشته جغرافیای سیاسی شد.
0 نظرات